فهرست ها
- خانه
- اخبار واطلاعیه
منابع طرح کتابخوان خرداد ماه 1401 معرفی شدند .
منابع طرح کتابخوان خرداد ماه 1401 معرفی شدند .
منابع طرح کتابخوان ماه ویژه خرداد ۱۴۰۱ معرفی شد
منابع طرح کتابخوان ماه ویژه خرداد ۱۴۰۱ با ارائه کتاب های «الف لام خمینی»، «تکاوران خرمشهر»، «حرم مثل بهشته» و «مهمون آیینهها» معرفی شد.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی نهاد کتابخانههای عمومی کشور، منابع طرح کتابخوان ماه خرداد ۱۴۰۱ با هدف تبیین منویات رهبر معظّم انقلاب برای ارتقای فرهنگ مطالعه و کتابخوانی در جامعه، دسترسی همگانی به کتاب، لزوم معرفی کتابهای مفید برای پرورش فکری آحاد مختلف مردم جامعه و همچنین ارتقای فضایل اخلاقی و فرهنگ عمومی از طریق مطالعه کتابهای مفید و فاخر، در سطح کشور معرفی شد.
«الف لام خمینی»
پدیدآور: هدایتالله بهبودی
ناشر: مؤسسه مطالعات و پژوهشهای سیاسی
تعداد صفحات: ۱۱۵۷
الف، لام خمینی...
این حروف مقطعه یادآورِ برخی آیات قرآن است؛ و معنایش؛ رمزی بین حضرت حق و پیامبر صلیاللهعلیهوآلهوسلم. این کتاب نیز گویی میخواهد از رموز ذاتی یک رهبر و عالِم دینی سخن بگوید.
الف و لام در زبان عربی نشانه معروف بودن است و نویسنده نیز قصد دارد تا یکی از معروفترین شخصیتهای تاریخ معاصر را معرفی کند.
این کتاب یکی از دقیقترین انواع زندگینامه است و در دو بخش اصلی تدوین شده است؛ بخش نخست؛ روایتگر زندگی علمی امام خمینی است که بیش از چهل سال از عمر ایشان را در بر میگیرد. بخش دوم نیز زندگی سیاسی حضرت امام است که از اواسط سال ۱۳۴۱ شمسی آغاز میشود و با فراز و نشیبهای فراوان در سال ۱۳۵۷، به پیروزی نهضت اسلامی میانجامد.
تبار و خاندان امام، فرازهایی از دوران کودکی، گذار از مرزهای نوجوانی و جوانی، فتح قلههای علم و دانش، عبور از بندها و زایش اندیشههای حقطلبانه، مقاطعی حساس از تاریخ و ... از مهمترین فصلهای این کتاب بهشمار میرود.
«تکاوران خرمشهر: خاطرات ناخدا یکم تکاور هوشنگ صمدی»
پدیدآور: سیدقاسم یاحسینی
ناشر: سوره مهر
تعداد صفحات: ۱۴۸
مجموعه تکاوران خرمشهر، راوی خاطرات و جانفشانی رزمندگانی است که با شجاعت و دلاوری در برابر دشمن متجاوز ایستادگی کردند. در این کتاب با یکی از افسران شجاع، دلیر، وطندوست و باکفایتی آشنا میشوید که از قهرمانان دوران مقاومت ۳۴ روزه خرمشهر است. ناخدا یکم تکاور ارتش، در کنار نیروهای مردمی و سپاه پاسداران با فداکاری و ایثار جانِ خود برای آزادسازی خاک میهن اسلامی، در برابر عراقیها ایستادگی کردند و دشمن را در خرمشهر زمینگیر و ضربات و تلفات سنگینی بر تجهیزات و نیروهای آنان وارد کردند.
سید قاسم یاحسینی، خاطرات ناخدا یکم هوشنگ صمدی را بعد از سه دهه سکوت، که ناگفتههایی از دلاوریها و جانفشانیهای نیروی دریایی ارتش در خرمشهر است، نقل میکند.
این اثر از مجموعه «قصههای دریا» در دو بخش و ۲۱ فصل برای نوجوانان گردآوری، تهیه و تنظیم شده است. روایت فرمانده گردان ۶۰۰ نفری، در دفاعی که در آن ۶ بار زخمی شده، از ۳۴ روز مقاومت، قصه رشادتها و جنگاوری نیروهایش و جایگاه و نقش تکاوران نیروی دریایی ارتش را بازگو میکند.
از آنجایی که در بین کتابها و روایتهای مختلف از دوران ۸ ساله دفاع مقدس، خاطرات فرماندهان نیروی دریایی راهبردی ارتش کمتر نقل شده، مخاطب از زاویه و نگاه دیگری با جنگ آشنا میشود، که نکته و جذابیت این اثر است.
«حرم مثل بهشته»
پدیدآور: یحیی علویفرد
ناشر: بهنشر
تعداد صفحات: ۱۶
خاطره آشنایی و شناخت امام رئوف و مهربانمان در دوران کودکی، با رفتن به حرم امام رضا علیه السلام گره خورده است. امام رضا علیه السلام در سرزمین ایران چگونه غریب است. وقتی از کودکی در آستان ایشان بزرگ میشویم. مربیان، معلمین و اولیاء هر یک با استفاده از روشهای خلاقانه و جذاب در دورههای مختلف ما را با فرهنگ و سبک زندگی امام هشتم آشنا کردند. نقاشی، نوشتن انشاء و دلنوشته، اردوی زیارتی مدرسه و ... از راههای متنوع و ابزارهای سادهای هستند که در آموزش کودکان از آن ها استفاده میشود.
یحیی علویفرد در «حرم مثل بهشته» با عناوین «دعا برای همه»، «دریا»، «یه کاسه آب»، «صاحبخونه» و «یه صندوق طلایی» اشعاری سروده که همراهی تصاویر رنگی و جذاب، تأثیر آن را دوچندان کرده است.
وقتی کتاب را میخوانیم با شیرین زبانی کودکانهای مواجه میشویم که فضای معنوی و عطر و بوی دعای پیچیده در حرم را توصیف میکند. چنانکه در شعر «دریا» که همان حوض صحن و حیاط حرم را از نگاه کودکانه میگوید و یا تعریف از سقاخانه حرم در شعرِ «یه کاسه آب» که یادی است از سیرابشدن زائران حرم ... .
«مهمون آیینهها: برای حضرت معصومه (سلاماللهعلیها)»
پدیدآور: اکرمالسادات هاشمیپور
ناشر: به نشر
تعداد صفحات: ۱۲
از راههای نزدیک شدن و آشنایی کودکان با خداوند و ائمه علیهالسلام استفاده از زبان شعر و آهنگین در کنار تصاویر رنگی و گویا است. کتاب «مهمون آیینهها» شامل اشعاری با گفتگوی کودکانه و عاطفی با خداوند و حضرت معصومه سلاماللهعلیها است.
اکرمالسادات هاشمیپور در لابهلای کلمات شعرگونه خود آموزش را هم در نظر گرفته و ارتباط ائمه علیهالسلام و جایگاه آنان را با زبان کودکانه بازگو میکند. چنان که در بخشی از سروده آمده است:
چَشم مدینه روشن
چَشم امام هفتم
قراره که یه چشمه
جاری بشه توی قم
میخواد بیاد یه خواهر
واسه امام هشتم
یه روز قدم بذاره
رو چشم مردم قم...
اشاره به امام، شهر مدینه، ارتباط امام هشتم با حضرت معصومه و رفتن به شهر قم، به مخاطب کمک میکند در آموزش کودکان به راحتی ارتباط و پیوند مناسب را بین مفاهیم ایجاد کند.
همچنین تصاویر رنگی کتاب، انتقال مفاهیم را آسانتر و قابل فهمتر کرده و یک راهنمای آرامشبخش دینی برای کودکان است که کمک میکند به خداوند نزدیکتر شوند.